La columna del Pont

Responsabilitat

Pressupostos de Catalunya bloquejats pel PSC. Inclouen més salut, habitatge, igualtat i educació.

Responsabilitat
Responsabilitat

Bon any tinguem. Mentre escric aquestes línies, els pressupostos de la Generalitat de Catalunya encara no estan aprovats. I això que Esquerra està aconseguint grans consensos amb els agents socials i amb altres forces polítiques per tenir uns pressupostos que suposaran un avenç importantíssim per al país, i per tant per a la gent d’Esplugues. Però el PSC està enrocat i bloqueja l’aprovació dels pressupostos amb una posició de “tot o res” en temes que, francament sonen d’una altra època. Tant presumir de progressisme i es posen a demanar de totes totes un casino al Camp de Tarragona i l’ampliació de l’aeroport. És a dir: joc, turisme de baixa qualitat i ocupació precària, i cap respecte pel medi ambient.

O sigui, que estan bloquejant uns pressupostos que, sense anar més lluny, incorporen 1300 milions d’euros més per a Salut, perquè aposten per un model de país que a nosaltres, la gent d’Esplugues, no ens ve de nou: a casa nostra ja ens hi han posat un centre comercial, han implantat un model de mercats municipals que està resultant fallit i ja ens han trinxat la falda de Collserola amb el Pla Caufec. Res de nou, doncs. Aquest és el model dels que governen Esplugues i volen governar Catalunya.

Per concretar, els pressupostos que el PSC està bloquejant incorporen:

  • 1.300 milions d’euros més per a salut, la major part dels quals aniran a reforçar l’atenció primària i a la incorporació de nous professionals.
  • La creació de 2.000 places residencials per reduir a la meitat les llistes d’espera en l’àmbit de la dependència.
  • L’increment de més de 25 milions d’euros a Igualtat i Feminismes per lluitar contra les violències masclistes.
  • El reforç del sistema educatiu amb més milions per garantir la gratuïtat de l’Infantil 2, més professors, 58 milions per lluitar contra la segregació escolar, 95 milions per a l’escola inclusiva i per atendre millor l’alumnat.
  • En total, el pressupost té un increment de 3.000 milions d’euros respecte l’anterior.

Espero de tot cor que els fets acabin deixant obsolet aquest article, i que en publicar-se El Pont els pressupostos hagin estat aprovats. Només cal que el PSC actuï amb responsabilitat.